Ylakuva
Etusivu
Kuljettaja
Kalusto
Kisakertomukset
Kuvagalleria
Videot
Linkit
Menossa mukana
Facebook
Yhteystiedot

23–24.7.2011 Seinäjoen Vauhtiajot

Vauhtiajot olivat taas iso ja hieno tapahtuma. Katurataan pääsi tutustumaan vain lauantaina ennen aika-ajoa. Auto tuntui toimivan hienosti warm-upissa, eikä siihen tehty suurempia muutoksia.

Aika-ajo sujui kohtuullisesti ilman
kisakuva suurempia virheitä. 20 nopeinta pääsi suoraan A-finaaliin ja loput hakivat vauhtia
B-finaalista. Aika-ajon toiseksi nopein aika määräsi lähtöruudun superfinaaliin, joka ajettiin sunnuntain päätteeksi. Sunnuntaina ajettiin vielä lisäksi kilpailulähtö 2, jonka lähtöpaikat määräytyivät lauantain A-finaalin perusteella. Minulla aika-ajossa kello pysähtyi aikaan 1:04:453, joka oikeutti lauantain A-finaalin 15 lähtöruutuun. (Kuvaaja: Otto Hokkanen)

Lauantain A-finaali ajettiin vesisateessa, joka toi oman jännityksensä betoniporsaiden välissä ajamiseen. Kisa sujui hienosti Seppo Kovalaisen kanssa taistellessa monta kierrosta - Seppo oli jopa hieman tulppana ja minulla oli kova into päästä ohi ja parantamaan sijoitusta kymmenen joukkoon. Huomasin saaneeni paremman ajolinjan pääsuoralle käännyttäessä ja päätin yrittää suoran aikana Seposta ohi. Ohitus onnistuikin, mutta sitten jätin jarrutuksen suoran päässä olevaan oikeaan ysikymppiin hieman liian myöhäiseksi ja niinpä minulla oli kaksi vaihtoehtoa - joko osua betoniin tai jarruttaa suoran päässä olevalle turva-alueelle ja tehdä siellä ns. ketunlenkki. Päädyin jälkimmäiseen. Auto äkkiä ympäri ja takaisin radalle, mutta autoja tuli yhtenä letkana. Ei ollut muuta vaihtoehtoa, kun odottaa sopiva väli mihin uskalsin kiihdyttää. Autoja ennätti mennä ohitseni useita. Loppu kisa meni etsiessä ohituspaikkaa edellä ajavista, mitä kapealla radalla ei oikein löytynyt. Niinpä loppusijoitus oli vasta 21. Tämä harmitti kyllä kovasti, koska ennen omaa virhettäni olin ajamassa parasta sijoitustani Legendseissä.

Lauantain B-finaalin kuskit olivat saaneet ajaa oman lähtönsä kuivalla kelillä, mikä aiheutti sen, että heidän kierrosaikansa olivat huomattavasti parempia kuin lauantain A-finaalin kuskien. Sunnuntain finaaleihin tulikin melkoisen mielenkiintoinen lähtöjärjestys. Esimerkiksi sunnuntain B-finaalin paalupaikalta starttasi kestomenestyjä Pasi Matintupa, joka on totuttu näkemään samassa ruudussa, mutta A-finaalissa. Sunnuntain B-finaalista nousisi 6 nopeinta kuskia A-finaaliin. Oma lähtöpaikkani oli 11. Taistelin ihan tosissani noususta A-finaaliin. Jossain vaiheessa olin jo sijalla 6, mutta jouduin harmittavasti antamaan periksi yhden sijan tullen maaliin seitsemäntenä. Jälkeenpäin kuulin, että olin lisäksi saanut 6 sekunnin aikasakon shikaanissa olleisiin keiloihin osumisesta eli sunnuntain A-finaalipaikka jäi haaveeksi.

Ajettavana oli onneksi kuitenkin vielä superfinaali. Superfinaalissa lähtöruutuni oli hienosti 10. Kisa Joni Kettusen kanssa oli armotonta, mutta reilua. Vaihtelimme sijoituksia 9-10 pitkin kisaa. Joni pääsi kuittaamaan minut vielä ennen maalin tuloa ollen 9. ja minä siis 10. Kisasta jäi tosi hyvä fiilis - olin ensimmäisen kerran kympin sakissa!