Ylakuva
Etusivu
Kuljettaja
Kalusto
Kisakertomukset
Kuvagalleria
Videot
Linkit
Menossa mukana
Facebook
Yhteystiedot

19–20.5.2012 Alastaro FinRace

Heippa taas!
Nyt on Legends-kausi 2012 avattu Alastaron moottoriradalla Virttaalla. Matkustimme radalle jo Helatorstain iltapäivällä kasaamaan leirin valmiiksi viikonlopun rientoja varten. Leiri pystyyn ja odottamaan perjantain vapaita harjoituksia.

Yöllä satoi vettä ja tuuli melko lailla. Perjantaina keli oli tuulinen, kylmä ja ajoittain sateinen, mutta onneksi Legendsien vaparit saatiin ajaa ilman isompia sateita. Alla oli uudet renkaat, jotka piti sisäänajaa päivän aikana. Uusi rengas alkaa toimimaan kunnolla vasta, kun sillä on ajettu reilu 30 kierrosta. Ja pitihän se kuskinkin saada taas ajotuntumasta kiinni, kun viimeksi olin ajanut Legedsillä edellisen vuoden viimeisessä kisassa. Pari ensimmäistä 15 minuutin treeniä menikin ajotuntumaa hakiessa ja renkaita sisäänajellessa ja toisessa stintissä särkyi vaihteensiirtäjästä laakeri. Tämän takia sain siinä vain 4 kierrosta. Vika oli helppo korjata ja niinpä päästiin mukaan päivän loppuihin vetoihin.

Lauantaina olikin vuorossa aika-ajo ja viikonlopun ensimmäinen kilpailu. Aika-ajossa ei ollut suurempia ongelmia, mutta aika 1:29:002 ei miellyttänyt - se oikeutti sijaan 17. Puolen sekunnin parannus olisi nostanut sijoituksen jo 10 sakkiin, mutta se on turhaa jossittelua. Kisa oli sijoitusten valossa hyvinkin vaihtelevaa, parhaimmillani olin sijalla 15. Koko kisa oli kovaa vääntöä ja viimeisen kierroksen Las Palmas -mutkan jarrutuksessa tuli OHO-tilanne ja tipuin sijalle 19. Tympii... Taistelun takia en saanut kisassa kunnollista kierrosaikaa ja sunnuntain kisaan määräytyi ruutu 21.

Video lauantain kilpailusta (YouTube)

Sunnuntai-aamun warm-upiin tehtiin aivan uudet alustan säädöt - oli jännittävää nähdä tykkäisikö kello. No ei tykännyt ja warm-upin jälkeen palattiinkin äkkiä takaisin vanhoihin säätöihin, tosin pientä hienosäätöä tehtiin kisaa ajatellen. Sunnuntain kisaan lähdettiin siis ruudusta 21. Startti onnistui hyvin ja taistelu oli todella tiukkaa koko kisan ajan. Meitä oli tiivis viiden auton nippu, jossa sijoitukset vaihtelivat koko ajan. Nousin jo parhaimmillani sijalle 14, mutta sitten kesken suoran yksi kilpakumppaneista ajoi suoraan kylkeen, jonka seurauksena minun auto pomppasi ilmaan ja muutuin hetkeksi matkustajaksi. Sitten mentiin pitkin nurmikoita ja ajo muistutti enemmän rallicrossia kuin rata-autoilua, mutta onneksi en pyörähtänyt, vaan pääsin takaisin radalle. Tässä menetin kuitenkin monta sijaa ja olin maalissa lopulta sijalla 17. Kisan kierrosaika oli viikonlopun paras, eli autoon löysimme säädöt, joista on hyvä jatkaa kehitystyötä.

Kisassa Ossi Kumpula paransi Legendsien rataennätystä yli sekunnilla, eli pojat ovat talvella tehneet muutakin kuin lukeneet Aku Ankkaa, hienoa!