Ylakuva
Etusivu
Kuljettaja
Kalusto
Kisakertomukset
Kuvagalleria
Videot
Linkit
Menossa mukana
Facebook
Yhteystiedot

Seinäjoen Vauhtiajot 27-28.7.2013

Kun kulkee niin kulkee... Kylläpä taas mahtui niin paljon tapahtumia kahteen päivään että päätin raapustella kisakertomuksen Vauhtiajoista.

Kisaan lähdin erittäin luottavaisin mielin, nokalla oli juuri tehty moottori ja auto oli muutenkin ennätetty kesäloman aikaan hieroa kohdilleen. Seinäjoen katurata on aina sopinut minun ajotyyliin hyvin, joten intoa oli kun vissy pullossa.

Lauantaina oli ohjelmassa warm-up, aika-ajo, B-Finaali ja A-Finaali. Aika-ajosta suoraan A:han nousi vain viisi nopeinta kuljettajaa ja loput B-finaalin puolelle. Warm-Upissa uudet renkaan tuntui aika liukkaalle, en edes yrittänyt ajaa hyvää aikaa, vaan ajelin autoa ja renkaita sisään. Aika-ajossa uusi rengas ei toiminut toivotulla tavalla ja auto puski jonkun verran. Kellotin ajan 1:03:574 joka oikeutti ruutuun 18. tai näin aluksi luulin. Ihmetys oli suuri kun ilmoitustaululla oli ilmoitus 5 sekunnin aikasakosta keilaan osumisesta, no kai näin oli tapahtunut vaikka sitä en missään vaiheessa huomannut. Näin ollen lähtöruutu muuttui 28.

Ennen lauantain B-Finaalia oli pakko vaihtaa etujarrupalat kun vanhat oli loppu, sitä näin jälkeenpäin ei olisi pitänyt tehdä. Kisassa ensimmäisellä kierroksella joku osui kaarteessa minun takapyörään sillä seurauksella että auto pyörähti. Siinä kesti sen varran aikaa että lähdin viimeisenä autona jatkamaan. No, ne uudet jarrupalat ei toiminut ensimmäiseen kuuteen kierrokseen, ja kun ajetaan isojen betoniporsaiden välissä niin oli pakko himmailla. Olin suoran mitan jäljessä toiseksiviimeistä autoa kun jarrut alkoi toimia. Ohitin viimeisellä neljällä kierroksella kuitenkin vielä 5 autoa ja olin maalissa 19. A-finaaliin ruudusta 26, eli ohitusharjoituksia olisi taas tiedossa.

Lauantain A-finaalissa ensimmäisessä mutkassa oli usean auton kolarisuma, jouduin sen verran osalliseksi siihen rytinään että joku osui vasempaan etupyörään niin että kääntövarsi, alapallonivel ja raidetangon uniball -nivel vääntyi, eikä autolla enää voinut jatkaa kilpailua.

Sunnuntain B-finaalin lähtöpaikat määräytyi aika-ajon toiseksi nopeimman kierroksen perusteella ja minulla oli ihan hyvä ruutu 11. Menin varikon portille odottelemaan lähtöä ensimmäisenä autona, mutta siihen ajaessa ilmoitettiin että lähtö on 20 minuuttia myöhässä. Kun ulkona oli +30 lämmintä, niin ajattelin että ajan takaisin varikkoteltalle etten sulaisi autoon. Kun tulin takaisin vartin päästä, minulle ja kolmelle muulle autolle ilmoitettiin että olette myöhästyneet lähdöstä ja pääsette kisaan ratavarikolta! Silloin sappi kiehahti, ruutu 11. muuttui ratavarikolle ja vielä niin että minun edessä siellä oli kaksi autoa. Kisa meni raivotessa itseäni sija sijalta ylöspäin ja maalissa olin sijalla 19. Mutta tämä tarkoitti että myös A-Finaali oli pilalla koska siihen pääsin ruutuun 24. A-finaalissa sain hyvän startin ja pääsin hyvin kisaan mukaan, kisassa ei sen kummemmin mitään ihmeellistä tapahtunut ja tulin maaliin sijalla 18.

Oma paras kierrosaika jäi kisan parhaasta 0,9 sekunttia mutta oli silti vasta 18. nopein aika, eli kisassa yhden sekunnin sisällä oli 20 autoa! kertoo kyllä luokan tasaisuudesta.Vauhtiajoissa on aina kiva kisata, kunhan sitä ei pilata huonolla kilpailun johtamisella.