Ylakuva
Etusivu
Kuljettaja
Kalusto
Kisakertomukset
Kuvagalleria
Videot
Linkit
Menossa mukana
Facebook
Yhteystiedot

Botniaring 14-15.5.2016

Mikko ja Botniaringin kirous.

Kauden ensimmäinen kilpailuviikonloppu ajettiin 14-15.5.2016 Jurvan Botniaringillä. Ajelin radalle jo keskiviikko illalla siksi, että saisin ajettua talven pölyt pois ukosta ja autosta torstain ja perjantain harjoituspäivinä.

Torstain harjoitukset meni oikein hyvin, ajo kulki ihmeen hyvin pitkän talven jälkeen. No sitten tuli perjantain, neljä ekaa vetoa ja pikku muutoksilla sain auton tuntumaan todella hyvältä ja nopein aika alkoikin jo 1:54 ajalla, joka oikeutti treenin viidenneksi nopeimpaan aikaan. Ajattelin että nyt auto on kohdallaan ja tästä on hyvä jatkaa huomisen warm-uppiin ja siitä aika-ajoon.

Soittelin päivän tapahtumista diplomi-insööri Jiipeelle, joka sanoi että ala mennä vielä vaan treenaamaan, arvoin hetken ja päätin uskoa viisaampaani. Onneksi lähdin, seuraavassa vedossa taka-akseli poikki ilman mitään ennakkovaroitusta. No onneksi Korpelan Mikon tiimistä sain taka-akselin lainaan. Olihan akselin katkeaminen tietenkin rikkonut myös perävälityksen, onneksi uusi löytyi APR Competitionin varaosarekasta. Uudet osat kiinni ja lauantain warm-uppiin. Kaikki toimi hyvin. Sitten aika-ajo, joka ajettiin vesisateessa. Ihmettelin auton takapään liukkautta ja ajoinkin pari kertaa pitkin nurmikoita. Varikkopiltuussa huomattiin auton takapään olevan yltä päältä öljyssä, asiaa tutkittuamme huomasimme iskarin kiinnikkeen murtuneen niin että peräöljyt roiskui suoraan takarenkaalle, ilmankos oli vähän liukasta... Sijoitus aika-ajoissa 13.

Taka-akseli saatiin onneksi hitsattua, niin että päästiin kisaan mukaan. Lauantain kisassa kolmannessa mutkassa joutui tekemaan ensimmäisen kovan jarrutuksen sadekelissä ja auto pyörähti ilman mitään varoitusta, eli taka renkaat olivat vielä peräöljyn liukastamat. Jäin koko joukon hännille, eli sijalle 37, siitä alkoi raivoaminen kohti kärkeä. Sainkin 8 kierroksen aikana ohitettua 20 autoa, joten loppusijoitus oli 17. Koska sunnuntain kisan lähtöjärjestys määräytyy lauantain kisan kierrosaikojen perusteella oli tärkeää saada hyvä kierrosaika ajettua. Se onnistuikin kohtuullisesti ja minulla oli 10. nopein aika.

Sunnuntain kisa oli lyhyt, miltei olematon, kisan lämmittelykierroksella katkesi vetoakseli, en mennyt edes ruutuun, vaan ajoin parkfermehen ja kiipesin katsomoon ihmettelemään muitten kisaamista.

Tästä jatketaan Kemoralla 11-12.6.2016