Ahvenistolla kisattiin 10-11.9.2010

Perjantaina oli jo toivuttu keskiviikon harjoitusten osuman aiheuttamista henkisistä kärsimyksistä ja lähdettiin ajamaan Legends Trophyn toiseksi viimeisen viikonlopun aika-ajoja. Radalle oli tunkua, sillä mukaan oli ilmoittautunut kaiken kaikkiaan 56 legendsiä. Aika-ajojen tavoitteena oli päästä suoraan A-finaaliin eli olla 21 nopeimman kuskin joukossa. Aika-ajoissa ei ollut mitään suurempia ongelmia, minkä takia sijoittuminen sijalle 23 olikin pieni pettymys. Päästäkseen A-finaaliin vauhtia piti siis hakea B-finaalista.

B-finaalin lähtöruutu oli eturivissä toisena. Lähtö onnistui erittäin hyvin ja ensimmäisessä mutkassa olinkin kärkipaikalla. Sain pidettyä kilpakumppanit takana kolmen kierroksen ajan, mutta sitten autossa oli havaittavissa puskemista, joka pahentui lähdön edetessä. Ruutulipulle tultaessa olin pudonnut sijalle 5.

A-finaaliin nousi perjantaina B-finaalista 14 autoa. Lähtöjärjestys muodostui nousijoiden osalta B-finaalin maaliintulojärjestyksen perusteella. Suoraan A-finaaliin oli aika-ajoista päässyt siis 21 autoa, ja kun sijoitukseni B-finaalissa oli viides, oli A-finaalin lähtöpaikka ruudusta 26. A-finaali sujui ilman suurempia ongelmia ja olin maaliin tultaessa noussut sijalle 23.

Lauantain A-finaaliin meni perjantain A-finaalista parhaan kierrosajan perusteella suoraan jälleen 21 nopeinta autoa. Loput hakivat vauhtia B-finaalista. Oma kierrosaikani oli hieman pettymys, koska se oli vasta 28. nopein. Ennen lauantain 1. starttia teimme muutoksia alustan säätöihin ja saimmekin auton paremmaksi ajaa. Yhden poisjäännin takia lähdin B-finaaliin ruudusta 6. Nouseminen B-finaalista A-finaaliin onnistui suuremmitta ongelmitta myös lauantaina ja sijoituskin nousi parilla pykälällä maaliin tultaessa. Lauantain A-finaalissa oli kovaa vääntöä Dennis Nagulinin ja Sebastian Löfvikin kanssa. Hyvän kisan jälkeen sijoitus oli 21. Autoon tehdyt säädöt olivat onnistuneita ja viimeisessä kisassa tulikin koko viikonlopun paras oma kierrosaika.

Incar-kuvaa ei harmillisesti tältä viikonlopulta saatu, koska kameraan tuli jotain vikaa, mutta kuvagalleriassa on kuvia viikonlopulta.

Legends Trophyn viimeinen kisaviikonloppu ajetaan ensi viikonloppuna Jurvan Botniaringillä.

(Päivitetty 13.9.2010)