Seinäjoen Vauhtiajot antoivat lupauksen paremmasta

Kisakertomuksia ei ole Trophy 2009:n alkukaudesta liiemmin näkynyt - liekkö syynä lievä pettymys alkukauden sijoituksiin. Tiesin toki tähän ensimmäiseen ratakauteen lähtiessäni, että sijoitusten ajaminen ei tule olemaan helppoa, mutta en arvannut, ettei miestä eikä autoa meinata millään saada hyvään vauhtiin. Mahtuu alkukauteen yksi moottorin totaalinen hajoaminen heti ensimmäisenä kisapäivänä Ahveniston viikonlopulla.

Seinäjoen Vauhtiajoissa alkoi kuitenkin näkyä valoa tunnelin päässä, eikä se ollut vastaan tuleva rekka. Aika-ajoissa taakse jäi jo toistakymmentä kuskia, eli kisaan ei olisi tarvinnut startata viimeisistä ruuduista. Siis ei olisi, jos kisaan olisi päässyt mukaan. Lauantain starttiin mennessä huomasin keräilyalueella, että autossa ei ole jarruja - poljin kolahti lattiaan saakka. Sen verran kunnioitan Vauhtiajojen betonikaiteita, että päätin olla lähtemättä kisaan jarruttomalla autolla. Harmitus oli suuri, koska nyt olimme saaneet auton ajettavuuden ensimmäistä kertaa todella mieleiseksi. Eikä tätä olotilaa helpottanut yhtään tieto siitä, että sunnuntain kisan lähtöjärjestys määräytyisi lauantain kisan kierrosaikojen perusteella.

Koska en saanut lauantain kisasta kierrosaikaa, sunnuntain lähdön starttiruutu oli viimeinen, eli 26. Sunnuntain A-finaaliin pääsi suoraan lauantain kisan 11 nopeinta. Loput ottivat vauhtia B-finaalista, josta nousi 15 nopeinta kuskia sunnuntain päälähtöön. Asetin itselleni tavoitteeksi nousta viimeisestä ruudusta 15 parhaan joukkoon ja sitä kautta A-finaaliin. Lähtö onnistui miltei suunnitelmien mukaan ja sain heti lähdössä ohitettua monta autoa, mutta lähtösuoran puolen välin tienoilla jouduin tekemään lukkojarrutuksen edessä pysähtyneen auton takia. Tästä johtuen jouduin antamaan muutaman sijan periksi. Ajo tuntui hyvältä ja saimme mukavan taistelun Hautaluoman ja Mirjamon kanssa. Siinä taistellessa meidän edellä ollut ryhmä pääsi kuitenkin karkuun ja kun rata oli lopulta vapaa, sija 15 oli päässyt karkaamaan jo liian kauas. Kovasta yrityksestä huolimatta en saanut joukkoa kiinni ja lopullinen sijoitus oli 19.

Nyt on kiva lähteä kohti seuraavaa osakilpailua, joka on Jurvan Botniaringillä. Itseluottamus kasvoi Seinäjoen viikonlopun aikana huomattavasti, kun autoa vaivanneisiin ongelmiin on löytynyt ratkaisuja. Mikä tärkeintä mukavaa oli!

Lauantain A-finaalin tulokset:
1. Sami Erkkilä
2. Petri Ylinen
3. Ossi Kumpula
4. Pekka Lehtola
5. Pasi Hautamäki
6. Anssi Kumpula
7. Juha Haarahiltunen
8. Johan Ahokas
9. Kai Pohjasmäki
10. Marko Mäkilä
11. Riku Rinne
12. Jenni Krohn
13. Kim Peltonen
14. Tomi Rakkolainen
15. Anssi-Jukka Kasi
16. Seppo Kovalainen
17. Niilo Vanhala
18. Markku Parkkari
19. Joni Kettunen
20. Sebastian Löfvik
21. Reima Heinäjoki
22. Pontus Fagerström
23. Raine Hautakangas
24. Jouni Kuivala

Sunnuntain A-finaalin tulokset:
1. Pekka Lehtola
2. Ossi Kumpula
3. Jouni Kuivala
4. Johan Ahokas
5. Jenni Krohn
6. Miika Mielty
7. Juha Haarahiltunen
8. Riku Rinne
9. Marko Mäkilä
10. Petri Ylinen
11. Pasi Hautamäki
12. Sami Erkkilä
13. Anssi Kumpula
14. Tomi Rakkolainen
15. Kim Peltonen
16. Seppo Kovalainen
17. Markku Parkkari
18. Joni Kettunen
19. Keimo Lukkarila
20. Anssi-Jukka Kasi
21. Niilo Vanhala
22. Reima Heinäjoki

Kaikki tulokset löytyvät http://mut-palvelu.fi/2009/rata/ratasm4/tuloskt.pdf

(Päivitetty 30.7.2009)