Legends Ice Race Trophy 2009 päättyi Legends Ice Race Festivaaliin Vaasassa

Lauantaina 21.3.2009 ajettiin Vaasan saaristossa Jannen Saluunan edustalla Legends Ice Race Trophyn viimeinen osakilpailu. Kisassa oli mukana 9 autoa. Jokainen auto ajoi 4 alkuerässä, jossa kussakin starttasi 4-5 legendsiä. Alkuerien sijoitusten mukaan kuljettajat saivat pisteitä. Näiden pisteiden perusteella määräytyi finaalin lähtöpaikka.

Finaalilähdössä oli mukana kaikki autot: 5 alkuerissä eniten pisteitä kerännyttä eturivissä ja loput 4 takarivissä. Mikko keräsi pisteitä neljänneksi eniten ja pääsi starttaamaan eturivistä. Finaalin lähtö ei onnistunut Mikolla yhtä hyvin kuin alkuerissä. Hän oli pääsuoran jälkeiseen mutkaan tultaessa porukan keskivaiheilla, kun edessä alkoi rytistä. Kärkiautot osuivat yhteen ja useampi auto sai osumia, mutta kokonaan pois pelistä jäi vain Pasi Hautamäen auto. Mikko yritti kiertää sumpun ulkokautta melkein siinä onnistuenkin, mutta epäonnekseen auto osui yhteen Kim Peltosen kanssa. Törmäyksen seurauksena Mikon auto pyörähti keula tulosuuntaan, mutta hän pystyi vielä jatkamaan. Muut olivat kuitenkin karanneet näkyvistä eikä finaalin 6 kierrosta aivan riittänyt kovasta takaa-ajosta huolimatta saavuttamaan edessä olevaa taisteluparia Parkkari ja Ylinen. Taistelun tuoksinnassa Ylinen oli ohittanut Parkkarin keltaisella lipulla, mistä syystä Ylinen sai rangaistuksen, ja Mikko nousi lopputuloksissa seitsemänneksi. Osakilpailun voittopokaali matkasi Pekka Lehtolan mukana Laihialle.

Mikon osalta lopputulos ei tällä kertaa kerro koko totuutta. Kilpailun jälkeen Mikko totesi, että ajo sujui hyvin. Hän oli myös tyytyväinen jääratasarjaan osallistumisesta, sillä kokemusta ensimmäisestä Oulussa ajetusta osakilpailusta on tullut paljon. Ajo tuntuu jo kilpa-autoilulta. Tästä on hyvä lähteä kohti kesää, asfalttiratoja ja uusia seikkailuja. Mikon loppusijoitus koko Legends Ice Race Trophy 2009:ssä oli hyvän Kalajärven sijoituksen ansiosta kuudes. Sarjan voitti Janne Rajala.

Varsinaisen kisan jälkeen oli myös mekaanikoilla mahdollisuus ajaa kilpaa. Sachs-legendsillä ajoi Riku Piekiäinen. Rikun sijoitus oli kuuden auton kilpailussa kolmas. Kaiken kaikkiaan hieno suoritus ensimmäistä kertaa legendsin rattiin istahtaneelta kuljettajalta, sillä kilpailu oli kova, kun kärkikaksikosta löytyivät legendseistä tutut nimet Miikka Mielty ja Jussi Rasku.

1. Pekka Lehtola
2. Marko Mäkilä
3. Janne Rajala
4. Kim Peltonen
5. Joakim Löfvik
6. Markku Parkkari
7. Mikko Kinnunen
8. Petri Ylinen
9. Pasi Hautamäki (kesk)

Legends Ice Race Trophy 2009 -sarjan tulokset:
1. Janne Rajala
2. Pekka Lehtola
3. Pasi Hautamäki
4. Petri Ylinen
5. Kim Peltonen
6. Mikko Kinnunen
7. Joakim Löfvik
8. Marko Mäkilä
9. Esa Rintala
10. Markku Parkkari
11. Tomi Rakkolainen

(Päivitetty 25.3.2009)